Selectează luna în care dorești excursie pentru această tematică


Despre excursia de antropologie de la satul de meșteșugari de la Comana

Vizitând Atelierul–muzeu Moara de hârtie, participanții vor avea ocazia să se apropie dintr-o perspectivă nouă de ideea de carte, să afle lucruri noi şi captivante despre începuturile hârtiei în România şi în lume, despre legătoria de carte şi tiparul manual. Ei vor putea vedea echipamente specifice acestor domenii, gravuri rare, tipărituri vechi, dar şi să asculte poveştile din jurul lor. Prin implicarea în atelierul de tipar, participanţii vor avea ocazia să realizeze o călătorie în istoria tiparului înalt în Europa şi pe teritoriul României, să vadă instrumente şi echipamente specifice tiparului înalt, să afle cum se tipăreau în vechime cărţile şi să îşi tipărească singuri o amintire pe hârtie realizată manual la Moara de hârtie. Atelierul de modelaj propune o activitate relaxantă şi creativă în care participanţii, însoţiţi de un artist ceramist, intră în contact direct cu un material plăcut şi prietenos, lutul, modelând obiecte ce le vor aminti de o experienţă de un farmec aparte.

Obiectivele excursiei de antropologie

  • urmărirea modului în care trăiesc oamenii: cum locuiesc, ce mănâncă, cu ce se îmbracă, ce podoabe poartă
  • ce relații se stabilesc între aceștia: rudenie, prietenie, dușmănie, interes, colegialitate, relații de putere
  • cum rezolvă aceștia diverse probleme (ca adaptarea la mediu sau reacția în fața unei schimbări în viața lor): strategii, schimbare a modului de trai, exploatare a relațiilor, utilizare a resurselor
  • cum își reglează, normează și simbolizează aceste evenimente (legi, valori, comportamente, instituții, ideologii implicate): simboluri, ritualuri, legi, tabuuri, sancțiuni

Program propus:

8.00 – întâlnirea pentru plecare
8.30 – 9.30 – drumul spre Comana
9.30 – 10.30 – plimbare de iarnă prin Delta Comana
11.00 – 12.30 – atelier 1 la Satul de meșteșugari
12.30 – 13.30 – prânz
13.30 – 15.00 – atelier 2 la Satul de meșteșugari
15.00 – 15.30 – vizită a întregului complex
16.00 – 17.00 – vizită la Mânăstirea Comana
17.00 – 18.00 – ne întoarcem în București
18.30 – ne spunem “Rămas bun!”

Natura ne va fi cea mai bună parteneră în activitățile recreative.

Excursa conține 3 de ore de curs efectiv, fiind inserate, alternativ, jocuri și plimbări, vizite, distracție și provocări creative.


Important!

Tabăra se poate organiza pentru un grup format din minimum 10 persoane. Cursanții vor fi repartizați în mai multe grupe de lucru, fiecare grupă având maximum 5 Atelierul – persoane.


Rezervă-ți loc în tabără!

*) câmpuri obligatorii

Datele personale (nume, e-mail și telefon) vor fi folosite pentru comunicarea eficientă în legătură cu taberele și excursiile tematice la care te-ai înscris (perioadă, durată, locație) sau, în cazuri excepționale, dacă tabăra sau excursia se amână sau nu se mai organizează. De asemenea, adresa de e-mail ar putea fi utilizată și pentru anunțarea unor noi tematici pentru salariați sau pentru copiii acestora, noi perioade, alte locații, numele lectorilor în domeniile de interes ș.a. Primind mesajele noastre, angajații vor fi primii informați despre „promoții” și campaniile „last-minute course”. Newsletter Solidus Digest are frecvența lunară și este trimis doar cu permisiunea abonaților. Puteți folosi acest formular însușindu-vă următorii Termeni și condiții.


Tabere de creație

Dans

Psychegrafie
Alte Tabere Solidus

Cursuri intensive într-o limbă străină

Storytelling