Despre Tabăra RelaxART

Tabăra de creație se bazează pe SOLIDUS LOG-OUT & PLAY (LOP), care este un atelier de creație hibrid, compus din mai multe instrumente artistice: DESIGN, CREAȚIE LITERARĂ, DESEN și ORATORIE.

Metodologia SLOP este un proces inovator, experimental, conceput pentru a îmbunătăți performanțele participanților, atât individuale cât și de grup. SLOP se bazează pe convingerea că fiecare participant poate contribui la discuție, la decizii și la rezultat.

Folosirea elementelor de DESIGN vă permite să faceți o scurtă comandă rapidă spre miez. Elementele de DESIGN funcționează ca un catalizator – și atunci când sunt folosite pentru construirea metaforelor, acestea declanșează procese pe care probabil nu le cunoșteați anterior.

Participanții la ateliere de creație literară, storytelling și design pleacă cu abilități pentru a comunica mai eficient, pentru a-și angaja imaginația mai ușor și pentru a aborda munca lor cu sporirea încrederii, a implicării și a înțelegerii.

Modulul 1. Creație literară – 2 zile (concurs de minciuni, exerciții de scriere și re-scriere textelor, „Cadavre exquis”, compunerea unui poem sonor, crearea textelor plecând de la un vis, schimbarea punctului de vedere a unui text consacrat ș.a.);

Modulul 2. Design – 2 zile (crearea de modele 3D din piese Lego și GeoMag: modele individuale, modele combinate, comunitate. Construcție vs. deconstrucție);

Modulul 3. Desen – 2 ateliere (exerciții dadaiste, „Consecințe” ș.a.);

Modulul 4. Oratorie – 2 ateliere (cum se pregătește o prezentare, ascultare activă, „înălțimea podiumului de 2 cm”, pantomimă);

Modulul 5. Concluzii

 


Obiectivele taberei de creație

 • Folosirea și încurajarea imaginația;
 • Oferă oportunitatea participantul să își organizeze gândirea și să-și exprime gândurile mai bine;
 • Oferă șansa să ia contact cu perspective noi asupra scrisului și îi învață cum să convingă și să elaboreze o idee pentru a fi bine înțeleși;
 • Învațarea procesului de generare și punere pe foaie a ideilor noi;
 • Învațarea disciplinei: Gândurile trebuie să fie puse într-o ordine, clară și concisă;
 • Implicarea și angajament a participanților, inclusiv a celor timizi, deoarece modelul poate fi folosit ca suport sau punct de referință;
 • Folisirea mai multor gânduri și idei;
 • Utilizarea mai multor emoții și pasiuni;
 • Redarea sentimentului de angajament și de participare la curs;
 • Obținerea unor rezultate mai bune;
 • Utilizarea eficientă a sistemelor auditive, vizuale și kinestezice;
 • Gândirea de povestitor;
 • Descoperirea, generarea și transformarea experiențelor personale sau profesionale în povești originale;
 • Trasarea mesajelor cheie de promovare pe care construiești apoi o poveste;
 • Folosirea tehnicilor povestirii în prezentări de afaceri;
 • Structurarea clară o poveste;
 • Transmiterea emoțiilor cu ajutorul poveștii;
 • Folosirea artei povestirii.


Loisir

Timpul liber, înainte, între și după ateliere, se poate câștiga în favoarea cursantului. Indiferent cât de activ sau sedentar este participantul, echipa Solidus va fi alături de el. Fie că jucăm împreună jocuri de masă, ori jocuri de creativitate, ori de logică sau pur și simplu ne relaxăm într-un balansoar, fie că plecăm în plimbare ușoară sau facem o drumeție, echipa Solidus se va adapta cerințelor participanților, potrivit dorințelor și aptitudinilor individuale, organizând petrecerea timpului cât mai benefic pentru cursanți.

Natura ne va fi cea mai bună parteneră în activitățile recreative.

Tabăra conține 20 de ore de curs efectiv, fiind inserate, alternativ, jocuri și drumeții, distracție și provocări creative. Și, evident, mult așteptatul foc de tabără.


Important!

Tabăra se poate organiza pentru un grup format din minimum 10 persoane. Cursanții vor fi repartizați în mai multe grupe de lucru, fiecare grupă având maximum 5 persoane.


Rezervă-ți loc în tabără!

*) câmpuri obligatorii

Datele personale (nume, e-mail și telefon) vor fi folosite pentru comunicarea eficientă în legătură cu taberele și excursiile tematice la care te-ai înscris (perioadă, durată, locație) sau, în cazuri excepționale, dacă tabăra sau excursia se amână sau nu se mai organizează. De asemenea, adresa de e-mail ar putea fi utilizată și pentru anunțarea unor noi tematici pentru salariați sau pentru copiii acestora, noi perioade, alte locații, numele lectorilor în domeniile de interes ș.a. Primind mesajele noastre, angajații vor fi primii informați despre „promoții” și campaniile „last-minute course”. Newsletter Solidus Digest are frecvența lunară și este trimis doar cu permisiunea abonaților. Puteți folosi acest formular însușindu-vă următorii Termeni și condiții.


Tabere de creație

Dans

Psychegrafie
Alte Tabere Solidus

Cursuri intensive într-o limbă străină

Storytelling