„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie.” - Regele Mihai

Despre tabără

Evadarea din jungla citadină este soluția noastră pentru a organiza o tabăra care să ofere un mix de educație și recreere. Vom cunoaște istoria, cultura și spiritualitatea locului. Prin interacțiunea cu oamenii locului, cursantul poate observa viața culturală a omului așa cum este aceasta prezentă în societate și istorie – cu obiectele, ideile și acțiunile sale.

Selecția regiunilor din România este făcută pe criterii istorice. Cazarea se poate realiza în următoarele regiuni, grupul creat alegând aceeași perioadă și o singură regiune:

 • Ardeal (Transilvania)
 • Muntenia
 • Basarabia*
 • Moldova
 • Oltenia
 • Dobrogea
 • Banat
 • Crișana
 • Bucovina**
 • Maramureș
 • Delta Dunării
 • Timoc și Voivodina***

____
*) Basarabia se află pe teritoriul Republicilor Moldova și Ucraina.
**) Bucovina, partea de pe teritoriul României
***) Craina Cazanelor sau Timocul sau Valea Timocului este parte în Serbia, parte în Bulgaria. Voivodina este în Serbia.

Regiuni istorice din România şi din vecinătatea sa (sursa: Wikipedia)

Fiind și o tabără de montaniard, vom face excursii și drumeții spre multe repere și obiective deosebite, încercând să cuprindem splendoarea locurilor. Perspectiva antropologică este și o perspectivă critică asupra culturii și lumii sociale. Dar noi vom fi observatori atenți și activi, nu critici! Descrierile culturale, proiectele sociale sau programele de ameliorare a vieții și a umanității au dat adesea greș în istorie tocmai pentru că le-a lipsit o perspectivă antropologică. Noi avem alte obiective!


Obiective

 • urmărirea modului în care trăiesc oamenii: cum locuiesc, ce mănâncă, cu ce se îmbracă, ce podoabe poartă
 • ce relații se stabilesc între aceștia: rudenie, prietenie, dușmănie, interes, colegialitate, relații de putere
 • cum rezolvă aceștia diverse probleme (ca adaptarea la mediu sau reacția în fața unei schimbări în viața lor): strategii, schimbare a modului de trai, exploatare a relațiilor, utilizare a resurselor
 • cum își reglează, normează și simbolizează aceste evenimente (legi, valori, comportamente, instituții, ideologii implicate): simboluri, ritualuri, legi, tabuuri, sancțiuni

La sfârșitul taberei vom avea o vedere holistică (oameni, valori morale, ritualuri, legende și mituri etc), vom avea posibilitatea de a compara (cu alte aspecte și teme din alte regiuni) și, nu în ultimul rând, vom putea analiza în profunzime (descoperind alături de lectorii antropologi) motivațiile și sensurile unor fenomene sociale.


Loisir

Timpul liber, înainte, între și după ateliere, se poate câștiga în favoarea cursantului. Indiferent cât de activ sau sedentar este participantul, echipa Solidus va fi alături de el. Fie că jucăm împreună jocuri de masă, ori jocuri de creativitate, ori de logică sau pur și simplu ne relaxăm într-un balansoar, fie că plecăm în plimbare ușoară sau facem o drumeție, echipa Solidus se va adapta cerințelor participanților, potrivit dorințelor și aptitudinilor individuale, organizând petrecerea timpului cât mai benefic pentru cursanți.

Natura ne va fi cea mai bună parteneră în activitățile recreative.

Tabăra conține 20 de ore de curs teoretic, fiind inserate, alternativ, exerciții practice, jocuri și drumeții, distracție și provocări creative. Și, evident, mult așteptatul foc de tabără.


Important!

Tabăra se poate organiza pentru un grup format din minimum 10 persoane, în aceeași perioadă, în aceeași regiune istorică. Cursanții vor fi repartizați în mai multe grupe de lucru, fiecare grupă având maximum 5 persoane.


Rezervă acum! Locurile sunt limitate.

*) câmpuri obligatorii

Datele personale (nume, e-mail și telefon) vor fi folosite pentru comunicarea eficientă în legătură cu taberele și excursiile tematice la care te-ai înscris (perioadă, durată, locație) sau, în cazuri excepționale, dacă tabăra sau excursia se amână sau nu se mai organizează. De asemenea, adresa de e-mail ar putea fi utilizată și pentru anunțarea unor noi tematici pentru salariați sau pentru copiii acestora, noi perioade, alte locații, numele lectorilor în domeniile de interes ș.a. Primind mesajele noastre, angajații vor fi primii informați despre „promoții” și campaniile „last-minute course”. Newsletter Solidus Digest are frecvența lunară și este trimis doar cu permisiunea abonaților. Puteți folosi acest formular însușindu-vă următorii Termeni și condiții.


Tabere de creație

Psychegrafie

Teatru 

 

 

 


Alte Tabere Solidus

Speologie

Creative writing