„Cartea trebuie să fie toporul care sparge gheața dinlăuntrul nostru.” - Franz Kafka

Selectează luna în care dorești tabăra pentru această tematică


Despre Tabăra de Creație literară (sau popularul „Creative writing”)

Scrierea creativă este o activitate relaxantă și instructivă. Este o provocare, fie că o faci din hobby sau loisir, pentru că îmbogățește prin ghidaj cunoștintele despre scris și lectură, indiferent de gen sau stil.

Patru ateliere de scriere creativă vor avea o abordare mixtă, în care cursanţii pot genera texte în genurile şi speciile literare preferate, fără să se practice o diferenţiere netă între acestea. Astfel, cursanții pot reflecta anumite cerinţe în formă de sonet, scenariu, eseu, reclamă etc.

Al cincilea atelier este concluziv.


 

Obiectivele taberei de creație

• antrenarea abilității de a scrie cu plăcere;
• pregătirea înainte de a scrie un text;
• depășirea barierei lipsei de imaginație înainte de scris;
• dobândirea abilității de a scrie repede;
• dezvoltarea imaginației cu ajutorul exercițiilor practice și al dezbaterilor;
• posibilitatea de a interacționa cu ceilalți participanți și evaluarea (și auto-evaluarea) textelor;
• căpătarea încrederii printr-o serie de exerciții, care se pot practica și acasă, după tabără, pentru a exersa constant scrisul.


Unul dintre exercițiile pe care le vom face în tabăra este tehnica creativă de a scrie bucăți dintr-un text.

Corpul rafinat

Derivat dintr-un vechi joc de salon numit „Consecințe” și adaptat de suprarealiști, regula jocului „cadavre exquisit” („corpul rafinat”) este ca fiecare jucător să scrie în continuarea celuilalt. Pe aceeași coală de hârtie, dar îndoită pentru a ascunde ceea ce a fost deja scris, jucătorul scrie textul, apoi oferă hârtia următorului pentru o contribuție suplimentară. Îmbogățirea textului este un exercițiu care se poate face după o temă sau absolut aleatoriu. Se poate crea un text prin contribuția fiecărui jucător și fără îndoirea colii (ascunderea textului precedent). La final, Corpul rafinat ar putea bea vin nou”, așa cum spuneau suprarealiștii. 🙂


Loisir

Timpul liber, înainte, între și după ateliere, se poate câștiga în favoarea cursantului. Indiferent cât de activ sau sedentar este participantul, echipa Solidus va fi alături de el. Fie că jucăm împreună jocuri de masă, ori jocuri de creativitate, ori de logică sau pur și simplu ne relaxăm într-un balansoar, fie că plecăm în plimbare ușoară sau facem o drumeție, echipa Solidus se va adapta cerințelor participanților, potrivit dorințelor și aptitudinilor individuale, organizând petrecerea timpului cât mai benefic pentru cursanți.

Natura ne va fi cea mai bună parteneră în activitățile recreative.

Tabăra conține 20 de ore de curs efectiv, fiind inserate, alternativ, jocuri și drumeții, distracție și provocări creative. Și, evident, mult așteptatul foc de tabără.


Important!

Tabăra se poate organiza pentru un grup format din minimum 10 persoane. Cursanții vor fi repartizați în mai multe grupe de lucru, fiecare grupă având maximum 5 persoane.


Rezervă-ți loc în tabără!

*) câmpuri obligatorii

Datele personale (nume, e-mail și telefon) vor fi folosite pentru comunicarea eficientă în legătură cu taberele și excursiile tematice la care te-ai înscris (perioadă, durată, locație) sau, în cazuri excepționale, dacă tabăra sau excursia se amână sau nu se mai organizează. De asemenea, adresa de e-mail ar putea fi utilizată și pentru anunțarea unor noi tematici pentru salariați sau pentru copiii acestora, noi perioade, alte locații, numele lectorilor în domeniile de interes ș.a. Primind mesajele noastre, angajații vor fi primii informați despre „promoții” și campaniile „last-minute course”. Newsletter Solidus Digest are frecvența lunară și este trimis doar cu permisiunea abonaților. Puteți folosi acest formular însușindu-vă următorii Termeni și condiții.


Tabere de creație

Dans

PsychegrafieAlte Tabere Solidus

Cursuri intensive într-o limbă străină

Storytelling