„Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât îmi dau seama că nu e nimic mai artistic decât iubirea.” Vincent van Gogh

Despre Tabăra de Psychegrafie

În tabăra de Psychegrafie cursanții vor scrie despre afectele personale. Atelierul este unul recreativ dar cu scop terapeutic, exercițiile de auto-exprimare interactive, bazate preponderent pe scris și discuțiile pe marginea textelor, au scopul principal de a explora gânduri, stări și comportamente și de a reuși să fie transformate în energie pozitivă. Vom desena și vom picta, apoi vom scrie despre lucrările expuse.

 


Obiective

  • o mai bună înțelegere a sinelui
  • o mai bună exprimare de sine
  • încurajarea gândirii pozitive și căutarea alternativelor și a unor noi sensuri
  • stimularea creativității
  • dezvoltarea aptitudinii de comunicare (ascultare și exprimare).

În tabără, cursanții vor efectua diferite exerciții, majoritatea, de scris. Vor mai fi ateliere de pictură, cântare, se vor citi și evalua texte. Totul într-un mod prietenos, în mijlocul naturii, departe de cotidianul stresant.


Un exemplu de exercițiu de scriere terapeutică este:

Scrisoarea de auto-compasiune

Nu ne vom plânge de milă, dar vom accentua auto-compasiunea, înseamnând că ne vom auto-răsfățața, având atenție sporită și grijă când ne vom confrunta cu propriile greșeli, eșecuri și neajunsuri. Acesta are 3 componente diferite:

  • „Auto-bunătate” (să fim blânzi și înțelegători cu noi înșine, să evităm să judecăm cu asprime ori să criticăm justițiar)
  • „Simț al solidarității” (experimentăm sentimentul conectării cu alți cursanți în experiența vieții lor și ne detașăm de sentimentul izolării și înstrăinării, care ne poate aduce suferință)
  • „Mindfulness” – exersăm cum să scăpăm de principala frică, conștientizând însă dacă exagerăm vom încerca să echilibrăm prin a o ignora.

Uneori suntem blocați într-un ciclu negativ de sentimente sau de gândire (în buclă). Cel mai bun exemplu este când primim o evaluare proastă (fie personală, fie profesională). Rezultatul imediat al acestei știri generează un sentiment de tristețe sau de frustrare. În tabăra de Psychegrafie vom încerca să transformăm sentimentele negative în pozitive și vom înțelege cum putem deveni și mai buni, atât în plan personal cât și în cel profesional.


Loisir

Timpul liber, înainte, între și după ateliere, se poate câștiga în favoarea cursantului. Indiferent cât de activ sau sedentar este participantul, echipa Solidus va fi alături de el. Fie că jucăm împreună jocuri de masă, ori jocuri de creativitate, ori de logică sau pur și simplu ne relaxăm într-un balansoar, fie că plecăm în plimbare ușoară sau facem o drumeție, echipa Solidus se va adapta cerințelor participanților, potrivit dorințelor și aptitudinilor individuale, organizând petrecerea timpului cât mai benefic pentru cursanți.

Natura ne va fi cea mai bună parteneră în activitățile recreative.

Tabăra conține 20 de ore de curs efectiv, fiind inserate, alternativ, jocuri și drumeții, distracție și provocări creative. Și, evident, mult așteptatul foc de tabără.


Important!

Tabăra se poate organiza pentru un grup format din minimum 10 persoane. Cursanții vor fi repartizați în mai multe grupe de lucru, fiecare grupă având maximum 5 persoane.


Rezervă acum! Locurile sunt limitate.

*) câmpuri obligatorii

Datele personale (nume, e-mail și telefon) vor fi folosite pentru comunicarea eficientă în legătură cu taberele și excursiile tematice la care te-ai înscris (perioadă, durată, locație) sau, în cazuri excepționale, dacă tabăra sau excursia se amână sau nu se mai organizează. De asemenea, adresa de e-mail ar putea fi utilizată și pentru anunțarea unor noi tematici pentru salariați sau pentru copiii acestora, noi perioade, alte locații, numele lectorilor în domeniile de interes ș.a. Primind mesajele noastre, angajații vor fi primii informați despre „promoții” și campaniile „last-minute course”. Newsletter Solidus Digest are frecvența lunară și este trimis doar cu permisiunea abonaților. Puteți folosi acest formular însușindu-vă următorii Termeni și condiții.


Tabere de creație

Tabără de Storytelling

Tabără de Creație dramatică

Alte Tabere Solidus

Antropologie & Montaniard

Tabără de Speologie